Decizie istorică pentru un business românesc. Dezvoltatorii Mozilla Firefox au inclus produsul în Common CA Database by Mozilla (CCADB)

Decizie istorică pentru un business românesc. Dezvoltatorii Mozilla Firefox au inclus produsul în Common CA Database by Mozilla (CCADB)
Dezvoltatorii browserului web Mozilla Firefox au decis ca din data de 28 iulie să recunoască certificatul Root CA G2, produsul unui business autohton, ca fiind de încredere și l-au inclus în Common CA Database by Mozilla(CCADB) / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ
Publicat: 04/08/2020, 16:45
Actualizat: 04/08/2020, 16:46

Dezvoltatorii browserului web Mozilla Firefox au decis ca din data de 28 iulie să recunoască certificatul Root CA G2 (produsul unui business autohton) ca fiind de încredere și l-au inclus în Common CA Database by Mozilla(CCADB).

Cei de la certSIGN, dezvoltatorul RooT CA G2, spun că, în acest moment, sunt singurii de la noi din țară care obțin recunoașterea gradului ridicat de siguranță a datelor prelucrate printr-un browser.

Sursa citată este în prezent singurul producător român de certificate SSL pentru site-urile care doresc să ofere clienților lor securitatea informațiilor cu caracter personal.

„Acest tip de certificat digital este cel mai sigur de pe piață și este utilizat de serviciile online, care necesită un grad înalt de încredere, precum cele de Internet Banking, Mobile Banking, Online Payment sau magazine on-line”, susțin reprezentanții companiei amintită anterior.

Orice business ar trebui să aibă un asemenea certificat

Experții sursei citate spun orice site care colectează date personale ar trebui să aibă un asemenea certificat, pentru a fi în concordanță cu normele GDPR.

În plus, au adăugat ei, acest certificat îi garantează utilizatorului că datele sale sunt în siguranță, conexiunea fiind criptată, și că site-ul pe care îl accesează este cel legitim, astfel că datele nu pot fi furate.

„Obținerea acestei recunoașteri a fost un proces de durată și amplu, constând în două etape. Într-o primă fază a avut loc un proces de audit, realizat de către LSTI, una dintre cele mai importante companii de audit din Franța. În a doua etapă, cei de la Mozilla Foundation, prin comunitatea open source, au făcut o verificare ce a mai durat aproximativ doi ani.

În prezent, certificatele digitale pentru securizarea site-urilor web emise de certSIGN sunt de încredere pentru toți utilizatorii Internet care folosesc browserele Mozilla Firefox, Microsoft Internet Explorer și Google Chrome”, au comunicat reprezentanții firmei.

Ce sunt certificatele SSL

Certificatele SSL sau certificatele de securitate sunt protocoale criptografice cu rolul în securizarea schimbului de informații pe internet. Vorbim în acest caz de informații despre carduri bancare, parole și în general orice informație care se dorește a rămâne privată. Certificatele SSL pot fi folosite de asemenea și pentru securizarea corespondenței (e-mail).

Experții în securitate cibernetică spun că nu doar site-urile de e-commerce, cele cu trafic ridicat sau cu informație de mare valoare au nevoie de un certificat SSL. Orice site, indiferent de obiectul său serviciul promovat, de traficul mic sau mare, beneficiază de un upgrade de securitate mare la instalarea unui certificat SSL.

Adresele web securizate prin SSL încep cu https:, nu cu http:; ca atare, anumiți utilizatori folosesc termenul „https” pentru SSL.

Certificatul SSL criptează informațiile, astfel încât ele să nu poată fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează că informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×